O časopisu

Croatian International Relations Review (CIRR) interdisciplinarni je znanstveni časopis koji izlazi na engleskom jeziku od 1995. godine. Tematski je posvećen društvenim znanostima s fokusom na političke znanosti, sociologiju, pravo i ekonomiju. Svaki broj uključuje anonimno recenzirane znanstvene radove i prikaze knjiga. CIRR je član COPE-a (Commitee on Publication Ethics). Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u Zagrebu izdaje ga u elektroničkom obliku uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te u suradnji s De Gruyter Open, drugim najvećim nakladnikom znanstvenog sadržaja u otvorenom pristupu. CIRR indeksira 40 baza znanstvenih časopisa, uključujući ESCI, Scopus, Erih Plus, EconLit i Proquest Social Science Premium Collection. Tekstovi izražavaju isključivo stavove autora.

Za sva pitanja, kao i predaju radova, kontaktirajte uredništvo časopisa na cirr@irmo.hr. Prije predaje rada, molimo Vas da konzultirate upute za autore.

 

Učestalost: 2 puta godišnje (ljeto/jesen i zima/proljeće)

Znanstvena područja: Političke znanosti; Sociologija; Pravo; Ekonomija;

Sljedeći rokovi za predaju radova:

Regularni broj ljeto/ jesen 2019.:

Članci objavljeni u ovom časopisu besplatno se smiju koristiti za osobne ili edukacijske svrhe uz puno poštivanje autorskih prava autora i izdavača.

CIRR